Over mij

Ik ben Vanessa Wenners – Lo-A-Njoe, geboren en getogen op Curaçao, maar met een Surinaamse opvoeding. Ik ben moeder, dochter, tante, zus(je), echtgenote, vriendin van… en heb op Curaçao kunnen genieten van een fantastische jeugd.
Van huis uit kreeg ik altijd mee om:
  • Ervoor te zorgen dat je goed je best deed op school en je kon worden wat je maar wilde;
  • Anderen, met name degenen die het minder goed hadden als jij, moet helpen waar je kon.

Van jongs af aan wist ik dat ik wilde werken in de maatschappelijke sector. Ik wilde een verschil kunnen maken bij de kwetsbare doelgroep, met name bij de verstandelijk beperkte doelgroep én wilde graag met kinderen werken. De keus om te starten met mijn studies was daarom vrij snel gemaakt. In 1995 verhuisde ik van Curaçao naar Nederland om in Amsterdam mijn 1e studie te volgen, in 1999 begon ik aan mijn 2e studie en rondde ik deze in 2002 af. Als Sociaal Pedagogische Hulpverlener en orthopedagoog heb ik mogen werken met een diverse doelgroep. Mijn affiniteit heeft en is blijven liggen bij de kwetsbaardere doelgroepen.

Uiteindelijk ben ik toch ander werk gaan doen en werk ik in de preventieve sector, namelijk de Jeugdgezondheidszorg. Ik werk als stafpedagoog bij een GGD en hou mij voornamelijk bezig met de opvoeding van kinderen door opvoeders te ondersteunen in deze niet altijd even gemakkelijke rol. Daarnaast heb ik vele andere nevenactiviteiten zoals de spraaktaalontwikkeling van jonge kinderen, laaggeletterdheid, statushouders en vluchtelingen, omgaan met rouw en verdriet, orthopedagogische vragen over kinderen en geef ik ook regelmatig opvoedcursussen en lezingen. Ik word vaak ingezet bij zedenzaken, of casussen waarbij een kind, leerkracht of ouder komt te overlijden of is overleden. Dit zijn de zogeheten crisiszaken. Mijn werk bij de GGD is zeer divers maar dat maakt iedere dag speciaal én uitdagend.

Naast mijn werk bij de GGD werk ik ook bij een Veiligheidsregio. Een hele andere tak waarbij je ook hier constant in staat van paraatheid moet zijn. Samenwerking is erg belangrijk bij deze functie, waar ik alleen in actie kom als er ook daadwerkelijk wat gaande is, bijvoorbeeld een grote brand of een grote stroomstoring.

Maar mijn grootste en mooiste taak zijn mijn kinderen. Ik heb twee biologische kinderen (2007 en 2009) en een pleegdochter (1994). Mijn oudste dochter studeert pedagogiek en woont in Rotterdam. Ondanks mijn druk leven, lees en sport ik graag. Ik heb een passie voor woorden en heb sinds 2012 een eigen blogsite waar ik wekelijks blog over wat ik dagelijks meemaak en de opvoeding van mijn kinderen. 

Waar kinderen zijn, ben ik gelukkig.